Mladé basketbalistky BC SLANÝ vybojovaly na vánočním mezinárodním turnaji v polském Krakově krásné 4. místo!

Mezi vánočními svátky a oslavami nového roku vyjely mladé basketbalistky BC Slaný na pozvání polského klubu WISLA CANPACK Krakow na vánoční mezinárodní turnaj do tohoto krásného historického města.

IMG_6960

Družstvo vedené trenéry L.Fricem a R.Ničem složené z hráček ve věku 12-15 let reprezentovalo město Slaný a Českou republiku v kategorii U16. V celém turnaji startovalo celkem 22 družstev z Polska, ČR, Maďarska a Slovenska v kategoriích U13, U14 a U16. Hrálo se ve 3 sportovních halách komplexu sportovního klubu Wisla Krakow.

Našimi soupeřkami byly ligové polské týmy WISLA CANPACK Krakow I. a II., MOSIR Bochnia, WIDZEW Lodž, WICHOŠ Jelenia Gora. S výjimkou prvního zápasu proti domácímu A-týmu jsme sehráli velmi vyrovnané zápasy proti Lodži i Bochnii (pozdějším vítězi turnaje). Pokud bychom dovedli dobře rozehraný zápas proti Widzewu Lodž do vítězného konce, mohli jsme pomýšlet i na bronzové medaile. Ale nevadí, 4.místo je pěkné! Holky bojovaly, získaly cenné mezinárodní zkušenosti a užily si nejen skvělý turnaj, ale také nádhernou atmosféru vánočních trhů na historickém náměstí Krakowa.

Publikováno v Dorostenky U19,Družstvo dívek 2003.