U15: Starší žákyně vyrazily k úvodním zápasům do Teplic a Děčína

BK Teplice BC Slaný 12:79

(0:27 1:42 6:63)

Sadílková Nela 36, Neradová Magdaléna 11, Gončárová Julie 6, Havlínová Petra 6, Pluchová Adéla 6, Kindermannová Johanka 4, Pospíšilová Anna 4, Samcová Nikola 4, Kolibačová Ema 2, Kučerová Michaela

BK Horejsek Děčín BC Slaný 66:30

(10:13 28:21 47:23)

Gončárová Julie 16, Sadílková Nela 4, Kindermannová Johanka 3, Kolibačová Ema 2, Pluchová Adéla 2, Pospíšilová Anna 2, Havlínová Petra 1, Kučerová Michaela, Neradová Magdaléna

Na úvodní zápasy soutěže jsme vyrazili do Teplic a Děčína. S oběma družstvy jsme ještě nehráli, tak to bylo trochu do neznáma. V Teplicích ve stařičké sokolovně to nakonec byla hra pro radost, když se ukázalo, že soupeřky teprve sbírají herní zkušenosti. My jsme naopak využili rozehranost z turnaje v Kožlanech a hned od začátku nebylo o vítězi utkání pochyb. Střelecky se dařilo Nele Sadílkové s 36 body. Naopak jen v úvodu nastoupila Julie Gončárová a poté už jsme ji kvůli problémům se zády šetřili.

Druhý den v Děčíně to už bylo jako srovnání dne a noci. V extraligové aréně jsme úvod zvládli na výbornou a soupeřky zaskočili. Díky aktivitě a doskokům Julie jsme vedli po první čtvrtině 13:10. Potom však soupeřky přidaly na důrazu v obraně a dobrými rychlými protiútoky obrátily zápas na poločasové vedení 28:21. Ve druhém poločase jsme chtěli zápas ještě obrátit, ale rozjeté soupeřky už dominovaly a naše holky naopak sklopily hlavy a za 15 minut druhého poločasu bylo skóre 3:30. V závěru se při střídáních hra srovnala a nám se vydařilo několik hezkých akcí.

Toto utkání s favoritem soutěže naplno ukázalo naše neduhy – u některých málo aktivní přístup k obranných i útočným činnostem proti dravým hráčkám soupeře nestačil. Dále jsme zaostávali v rychlém protiútoku, kdy Děčín jednoznačně využíval převahové situace a my jsme v této činnosti byli pomalejší (měkké a nepřesné přihrávky, zbytečný pomalý driblink místo přihrávky) a vždy jsme už narazili na zformovanou obranu domácích. A hlavně velmi upadá bojovnost ve chvílích kdy se nedaří. Výsledkem byla trochu krutá porážka 30:66.

Další zápasy sehrajeme na domácí palubovce na konci září s Mariánskými Lázněmi a DBaK Plzeń B. Věříme, že napravíme dojem z posledního zápasu a ukážeme, že basket také umíme.

Jiří Pospíšil

Publikováno v Dorostenky U19.