Muži A ve 2. NBL získali první vítězství v Mariánských Lázních

BK Mariánské Lázně BC Slaný 68:83

(16:21 35:36 50:57)

Týř Jan 31, Fiala Jan 22, Fric Jakub 12, Hladůvka Matěj 12, Kraus Zdeněk 6, Blahovec Tomáš, Wirth Luděk

Družstvo mužů se od začátku letošní sezóny představilo doma 2x a venku 6x.

Již od začátku soutěže se potýkáme se střídavou marodkou a nejsme tak schopni hrát v kompletním složením. Výsledky tomuto trendu také odpovídaly. Poslední nadějí bylo utkání v Mariánských Lázních, kde by porážka znamenala pravděpodobně minimální šance na záchranu 2.ligy. Do lázní jsme opět dorazili nekompletní, ale s novým hráčem Hladůvkou, který je zde na hostování. Začátek byl z naší strany trochu nesmělý, ale postupem času jsme začali domácí přehrávat a získávat potřebný náskok, který byl až o 17 bodů. Největší problémy nám dělal hráč domácích č.12, který jako menší pivot sbíral míče odražené po nepovedené střelbě svých spoluhráčů a těžil hlavně z toho, že rozhodčí tolerovali pravidlo 3 vteřin. Když se nám později povedlo tohoto hráče eliminovat, začali jsme na palubovce vládnout.

Domácí se ještě jednou zvedli k obratu díky našim chybám v přechodu do útoku a snížili na 5 bodů. To ale bylo vše, co jim naši borci dovolili. Po oddechovém čase jsme opět začali hrát svoji hru a získali důležité vítězství, které snad pomůže k získání sebedůvěry do dalších bojů. V tomto zápase jsme konečně hráli to, co chceme hlavně v obraně, kdy jsme byli včas u míče a agresivitou nedali soupeři moc šancí ke střelbě a vniku do prostoru.

Nyní přivítáme doma neporažený Benešov a Kbely, které jsou momentálně postaveny v tabulce o něco lépe než naše družstvo.

Luboš Fric, trenér

Publikováno v Muži.