U11: Oslabené nejmladší minižákyně odvetu kvalifikace v Sadské vysoko prohrály

ŠBK Sadská BC Slaný  120:35

(26:10 61:17 88:24)

Havlínová Natálie 14, Poláková Jana 8, Litvová Tereza 5, Nováková Klára 5, Grzonka Laura 2, Suchopárková Sofie 1, Fivébrová Ema, Herinková Tereza, Roubíčková Lucie, Šímová Karolína, Urbanová Sára, Vágnerová Elen

20180915_130853

V sobotu 19. ledna čekala nejmladší minižákyně odveta kvalifikace o Národní finále v Sadské.

Zatímco domácí nastoupili se všemi oporami, nám oproti prvnímu zápasu chybělo trio Taušová, Marková a Ševčíková. Bylo tak už předem zřejmé, že vysoká porážka nás zde nemine.

Vyrovnané skóre se nám dařilo držet pouze v prvních pěti minutách (11:9), kdy se střelecky dařilo Havlínové. Pak už domácí zápas ovládli a o tom, v čem všem byl rozdíl, stačí napsat dvě slova – ve všem….

Je třeba si ale uvědomit, že jsme hráli proti jednomu z největších favoritů Národního finále U11. Zkušenosti z těchto zápasů jsou pro naše hráčky velice cenné. Zatímco v KP proti nezkušeným družstvům vysoko vítězíme, zde vyniknou naše slabiny.

Pokud chceme, aby toto družstvo bylo v budouctnosti úspěšné, musíme se snažit jej ještě doplnit a v častých přátelských zápasech „ohrávat“ další hráčky. V nevyrovnanosti pětek a úzkém kádru vidím největší rozdíl mezi námi a úplnou špičkou.

Zapsal Tomáš Novák

 

 

Publikováno v Mladší žákyně U14.