U17: Kadetky v bouřlivé atmosféře jasně přehrály Liberec

BC Slaný Lokomotiva Liberec 74:48

(23:9 41:24 64:31)

Gončárová Julie 17, Pešatová Barbora 16, Žabkovská Marie 15, Rabasová Adéla 10, Chárová Simona 7, Kindermannová Johanka 6, Sadílková Nela 2, Marková Štěpánka 1, Dudáčková Barbora, Havlínová Petra, Neradová Magdaléna, Žabkovská Klára

IMG_3541

V sobotu 12.1. se po vánoční pauze rozjela soutěž U17.

Naše děvčata se představila na domácí palubovce se soupeřem z Liberce. Hostujícímu družstvu jsme měli oplácet porážku o jeden koš ve velice bouřlivém prostředí, které vytvořili bubeníci hokejových Bílých tygrů Liberec. Utkání začínalo v 17 hodin a již příjezd hostů dával tušit, že bude veselo, poněvadž se objevili opět bubeníci soupeře. Fanoušci našich dívek byli ale připraveni a v hledišti jasně vyhráli na body. Tak se očekávalo co předvedou naše slečny, zvláště když některé večer před zápasem teprve sundaly lyže z povinného výcviku.

Úvod zápasu byl však z naší strany snový. Během pěti minut 15:3 a konec první čtvrtiny 23:9. V tento moment soupeř neměl vlastně žádnou protizbraň na naši hru, ale díky polevení ve druhé části se soupeř držel na stejném skóre. Do třetího dějství opět náš tým vletěl jako uragán a soupeře opět začal drtit 64:31. No a v závěrečné části došlo na naše oblíbené „nebudeme dávat body“ – celkem jsme nedali v této čtvrtině 19 dvojtaktů, kdy jsme šli sami na koš. Ještě jedna kuriozita této části – body dávaly jen naše Peštová (10 bodů) a soupeřka Kubečková (13 bodů), takže jsme tuto část prohráli ale celkové skóre je jasně pro naše družstvo 74:48.

Nyní nás čeká v neděli 20.1. od 14 na domácí palubovce utkání s Lovosicemi a v případě vítězství budeme hrát ve skupině o 1-4 místo.

Luboš Fric

Publikováno v Družstvo dívek 2003.